Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будинок на вул. К. Левицького, 10

ФБ Андрія Москаленко

Вівторок, 9 квітня 2019, 15:50

Власник квартири в історичній будівлі на Левицького судитиметься з Москаленком

будинок на вул. К. Левицького, 10

Підприємець, який самочинно вибив дверний отвір замість вікна, подав позов на Москаленка через те, що його зобов'язують відновити фасад будинку.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні вранці районна адміністрація в присутності розпочала закладати вибитий дверний вхід на місці вікна в історичній будівлі.

За словами Андрія Москаленка, на місце приїхав власник і викликав поліцію, тому роботи зупинили.

"Коли я теж вже був на місці, щоб зрозуміти чи є якийсь документ, який не дає нам змоги закласти вибитий вхід - власник квартири показав «свіжий документ» з БТІ" – написав Андрій Москаленко.

Документ, виданий від 2 квітня 2019 року, тобто після того як перший раз зупинили вибиття.

"На місці я зателефонував до Керівника БТІ - щоб зрозуміти «суть документу». Пані керівник пояснила, що цей документ лише засвідчує що станом на 2 квітня тут дійсно вибитий вхід. Жодної історичної довідки що там вхід - не має" – додав Андрій Москаленко.

Працівникам все ж вдалось довести закладання входу до певного рівня. Після чого представники міськради у присутності правоохооронних органів домовилися з власником про те, що у четвер на засіданні адмін комісії о 12:00 год буде розглянуто всі документи.

Крім цього, на засіданні вирішать яким чином далі буде закрито вхід.

Андрій Москаленко заявив, що власник приміщень у будинку на вул. К. Левицького, 10 подав позов до суду на нього і на керівника управління охорони історичного середовища щодо цієї ситуації.

Нагадаємо, у будинку на вул. К. Левицького, 10 власник приміщень самочинно пробив дверний отвір замість вікна. Поліція зупинила будівельні роботи, а власник погодився відновити вікно на місці пробитого дверного отвору.

Натомість, зруйнований орендарями фасад будинку на вулиці Левицького мали відновити за кошти міста, а на власника приміщень і орендаря наклали максимальний розмір штрафу – 1700 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.