У Львові закупили нову техніку для прибирання вулиць

вівторок, 9 квітня 2019 р. о 16:33
У Львові закупили нову техніку для прибирання вулиць
city-adm.lviv.ua
техніка для прибирання вулиць

Перед Великоднем вулиці міста прибиратимуть два великі порохотяги "Iveco", вартістю 10,4 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У лютому цього року місто отримало тракторець "Білорус", а наприкінці минулого тижня ЛКП "ШРП Шевченківського району" – 2 великі порохотяги "Iveco", вартістю 10,4 млн грн.

"В отриманих порохотягах – автоматичне управління процесами прибирання. Усе комп’ютеризовано, є відеокамери по периметру. Потужність дозволяє прибирати на досить великій швидкості. Є бокові і передні щітки, які дозволяють робити вологе прибирання в суху погоду, якщо немає дощу. Ззаду машин є патрубок, яким можна збирати опале листя" – розповів заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

За його словами, відповідно до ухвали сесії Львівської міської ради нову техніку купують у лізинг. Передбачено закупити техніку на суму 70 млн грн. Цього року на придбання техніки виділено більше 35 млн грн.

"Обидві машини будуть у нас на балансі, проте одна з них працюватиме в нас, а друга — у "ШРП Личаківського району2. Плануємо, що найближчим часом отримані порохотяги виїдуть прибирати вулиці. Свою машину почнемо випробовувати з пр. Чорновола та вул. Липинського. Як правило, така техніка працює вночі, щоб усе зробити якісніше і не створювати незручності для автомобілів і пішоходів. У червні ми також очікуємо отримати ще 2 порохотяги, ємністю 1,8 м3, а у травні прийдуть 5 МАЗів" – додав директор ЛКП "ШРП Шевченківського району" Володимир Гордєєв.

Нові порохотяги будуть задіяні в роботу для прибирання вулиць міста від піску і пилюки перед Великодніми святами.

Цього року міськарада планує придбати 10 одиниць техніки, а саме 5 МАЗів – 3 великі і 2 малі, для прибирання внутрішньоквартальних і магістральних доріг, 2 великі і 2 малі порохотяги, ємністю 7 м3 і 1,8 м³ відповідно, для прибирання вулиць, хідників і невеликих площ, а також 1 тракторець.

Нагадаємо, у червні у Львові представили дорожню карту для підтримання електронної петиції відмови від використання піскосуміші. Згідно із нею, міськрада визначила першим етапом відмови від використання піскосуміші закупівлю нової снігоприбиральної техніки.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024