Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

прибирання міста

Четвер, 21 червня 2018, 13:30

Для прибирання вулиць Львова від піску міськрада вирішила закупити нову техніку

прибирання міста

Міськрада визначила першим етапом відмови від використання піскосуміші закупівлю нової снігоприбиральної техніки.

Про це повідомила директор департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Ірина Маруняк, повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради представили дорожню карту для підтримання електронної петиції відмови від використання піскосуміші.

Відтак, згідно із документом, першочервого у місті потрібно вирішити такі питання: привести вулично-дорожню мережу міста до належного технічного стану; заборонити паркування авто на шляху снігоприбиральної техніки; закупити снігоприбиральну спецтехніку для одночасного прибирання вулично-дорожньої мережі від снігу та вивезення снігу; створити навчальний центр для підготовки водіїв імеханізаторів.

"Є необхідність закуповувати щорічно нову спецтехніку, що дозволить забезпечити механізацію ручної праці. Адже вулично-дорожню мережу міста в основному прибирають робітники санітарної очистки ЛКП ШРП районів. Станом на сьогодні 50% комунальної техніки має більше 20 років", – зазначила Ірина Маруняк.

Вона додала, що у 2011-2018 роках місто провело закупівлю 52 одиниць спецтехніки, що становить 37% наявної техніки. Відтак, вулиці міста в основному прибирають двірники, середній вік яких становить 55 років.

"Шляхом закупівлі техніки ми полегшимо роботу наших двірників, тому механізоване прибирання має бути пріоритетним", – наголосила Ірина Маруняк.

Наразі у бюджеті Львова на цей рік не передбачено коштів на закупівлю реагентів, які мають замінити піскосуміш. Видатки на це будуть розглядатися під час формування бюджету Львова на 2019 рік. Маруняк пояснила, що раніше у місті не застосовували реагенти, переважно вулиці міста посипали піскосумішшю та сіллю.

Нагадаємо, у травні цього року львівські депутати підтримали петицію про відмову у Львові від використання піскосуміші. У влади міста вимагали: для посипання вулиць використовувати лише чисту сіль або знайти нешкідливі для взуття і лап тварин реагенти; на пішохідній частині використовувати лише механізоване прибирання; використовувати дрібні камінців, що вмерзають в сніг і створюють надійне зчеплення з підошвами взуття.

Додамо, що електронну петицію зареєстували у квітні. Необіхдну кількість онлайн-голосів (500) набрала за 4 доби.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.