Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

посипання вулиць

Четвер, 17 травня 2018, 12:50

У Львові рахують гроші на нову речовину для посипання вулиць взимку

посипання вулиць

Львівські депутати підтримали петицію про відмову у Львові від використання піскосуміші.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію щодо відмови від використання піскосуміші та запровадження цивілізованих методів утримання вулиць Львова у зимовий період. "За" проголосувало 46 депутатів. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У тексті петиції вказано, що зимове утримання вулиць за допомогою розсипання суміші піску і солі у пропорції 4:1 є застарілим методом зимового утримання вулиць.

"Піскосуміш після танення снігу забруднює вуличну інфраструктуру, забруднює повітря, потрапляє в очі та легені мешканців. Забивається дощова каналізація, створюється додаткове навантаження на очисні споруди, чималі кошти йдуть на збір та вивезення залишків. Ще одним наслідком використання піскосуміші є те, що двірники найчастіше утилізують її в газони, що погіршує і без того поганий стан грунту: сіль неповоротно накопичується, пісок перешкоджає доступу води і повітря до коренів рослин", – йдеться у тексті петиції.

Саме тому у влади міста вимагають: для посипання вулиць використовувати лише чисту сіль або знайти нешкідливі для взуття і лап тварин реагенти; на пішохідній частині використовувати лише механізоване прибирання; використовувати дрібні камінців, що вмерзають в сніг і створюють надійне зчеплення з підошвами взуття.

Депутати наполягли аби департамент житлово-комунального господарства порахуавав скільки портібно грошей для реагентів проти ожеледиці.

Заступник міського голови Сергій Бабак повідомив, що його підлеглі вже роблять попередні розрахунки і є ймовірність переходу на іншу речовину в найближчі три роки. Також він підкреслив:

"Нема таких реагентів, що здатні розчиняти сніг товщиною 20-30 см при дуже низьких температурах."

Також депутат Юрій Кужелюк нагадав що за каденції попереднього міського голови Любомира Буняка в місті провели експеримент з соляним розчином, однак під час реалізації виникли незручності, відтак від нього відмовились.

Додамо, що електронну петицію зареєстували у квітні. Необіхдну кількість онлайн-голосів (500) набрала за 4 доби.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.