Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівгаз

П'ятниця, 12 квітня 2019, 15:34

АМКУ відкрив справу проти "Львівгазу" через донарахування у платіжках

Львівгаз

АМКУ відкрив справи проти "Львівгазу" та ще 19 облгазів за донарахування у платіжках за газ.

Про це повідомив голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв на своїй сторінці у Facebook.

Антимонопольний комітет розпочав розгляд справи справи за ознаками вчинення 20 операторами газорозподільних систем порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Розслідування триває проти ПАТ "Львівгаз", ПАТ "Вінницягаз", ПАТ "Волиньгаз", ПАТ "Дніпрогаз", ПАТ "Дніпропетровськгаз", ПАТ "Житомиргаз", ПАТ "Закарпатгаз", ПАТ "Запоріжгаз", ПАТ "Івано-Франківськгаз", ПАТ "Київоблгаз", ПАТ "Криворіжгаз", ПАТ "Миколаївгаз", ПАТ "Рівнегаз", ПАТ "Сумигаз", ПАТ "Тисменицягаз", ПАТ "Харківгаз", ПАТ "Харківміськгаз", ПАТ "Хмельницькгаз", ПАТ "Чернівцігаз", ПАТ "Чернігівгаз".

"Справи розпочато за ознаками зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринках розподілу природного газу в межах територій ліцензійної діяльності, закріплених за відповідними облгазами. Підставою для початку стало донарахування облгазами (всупереч Кодексу газорозподільних систем) побутовим споживачам обсягів спожитого природного газу понад обсяги, визначені за даними лічильників. Такі дії облгазів призводять до понесення додаткових, необґрунтованих витрат споживачами", – наголосив Юрій Терентьєв.

Він додав, що сьогодні АМКУ збирає докази у цих справах, тривають позапланові виїзні перевірки облгазів, а також очікується інформація від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Нагадаємо, нещодавно НКРЕКП наклала штраф по 850 тис грн на "Львівгаз" та змусила перерахувати обсяги споживання газу, а також інших операторів газорозподільних систем, які також контролюються бізнесменом Дмитром Фірташем.

Додамо, восени 2018 року облгази почали приводити обсяги газу до стандартних умов для здійснення комерційних розрахунків. Облгази виставляють додаткові суми за 30 місяців попереднього періоду як для споживачів без лічильників, так і з лічильниками газу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.