Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шпалери

peredelka.tv

Реклама,   Понеділок, 15 квітня 2019, 16:00

Флізелінові шпалери – сучасний матеріал для реалізації сміливих інтер'єрних ідей

шпалери

Для декору стін на ринку представлено багато матеріалів.

Серед шпалер значною популярністю користуються флізелінові. Сам флізелін – це один із видів целюлозного матеріалу, укріплений полімерним сполучним складником. Вироби із нього екологічно безпечні й «дихаючі». Вони естетично виглядають, виготовляються у різноманітних варіантах дизайну, легко наклеюються та не вимагають особливого догляду. Придбати флізелінові шпалери та глянути асортимент можна за посиланням www.baccara.com.ua/.../filters:material=flizelinovye або в інших магазинах.

Виробники пропонують два види флізелінових шпалер:

Однокомпонентні – із декількох шарів флізеліну. Всі шари завжди рівні, крім верхнього, котрий може мати рифлену поверхню. Зазвичай такі шпалери призначені для майбутнього фарбування.

Шпалери на флізеліновій основі – складаються із флізелінової підкладки і декоративного верхнього шару з іншого матеріалу: паперу, текстилю, вінілу. Вони вже готові до наклеювання, мають певний колір і/або орнамент.

Широкий вибір дизайнів дозволяє підібрати якнайкращий варіант для будь-якої кімнати.

Для яких приміщень підходять флізелінові шпалери?

За допомогою повністю флізелінових шпалер можна оформляти всі кімнати в домі чи квартирі. Щодо двокомпонентних, тут діє обмеження через характеристики верхнього шару. Так, шпалери з паперовим «верхом» не рекомендують клеїти на кухні чи у ванній кімнаті, оскільки папір не стійкий до вологи і температурних перепадів. Те саме стосується й моделей з текстильним верхнім шаром. А от матеріал з вінілом на поверхні стійкий до води, пару й гарячого повітря, проте вініл недостатньо пропускає повітря. Тому в дитячих кімнатах їх застосовують нечасто.

Як клеїти такий матеріал?

Клеїти флізелінові шпалери доволі легко. Для них не потрібно ідеально вирівнювати стіни, оскільки щільна структура приховує дрібні тріщини і недоліки. Щоб наклеїти цей матеріал, потрібно:

1. Зняти старе покриття зі стін.
2. Нанести на частину стіни, де буде клеїтись матеріал, спеціальний клей.
3. Прикласти смугу полотна до стіни і розгладити валиком.
4. По завершенні робіт прибрати залишки шпалер канцелярським ножем.

Таким чином, флізелінові шпалери – це саме той матеріал, який дозволить створити затишну обстановку в оселі швидко та без зусиль.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.