Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сімейний лікар

Понеділок, 15 квітня 2019, 13:21

Мешканці трьох районів Львівщини скаржаться на своїх сімейних лікарів

сімейний лікар

У Трускавці, Бориславі та Радехівському районі більше ніж 60% пацієнтів не задоволені своїми сімейними лікарями.

Про це повідомила сьогодні під час апаратної наради начальник відділу економічного розвитку Львівської ОДА Марта Бухтіярова, передає кореспрндент Варіантів.

За даними проведеного опитування "Чи задоволені ви вибором сімейного лікаря?" найбільше скарг від пацієнтів було у місті Борислав, там 80,8% мешканців не влаштовує їхній сімейний лікар.

У місті Трускавець 78,3% опитаних пацієнтів також не задоволенні сімейною медициною.

На третьому місці Радехівський район, у якому 57,3% мешканців не влаштовує якість надання медичних послуг їхніми сімейними лікарями.

"Стосовно Трускавця мені дуже дивно, тому що в Трускавці в нас практично немає скарг і умови там досить нормальні, а от з Бориславу в нас є дуже багато скарг, тому ми будемо говорити з лікарями" – пояснила директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірини Микичак.

Схожа ситуація у Новому Роздолі, там 63,3% мешканців поскаржилися на сімейних лікарів, у Моршині 56,5% та у Стрийському районі 45,5% пацієнтів не задоволені своїми сімейними лікарями. 

Натомість, найкращу ситуацію спостерігають у Дрогобичі, де 98% немають нарікань, у Мостиському та Перемешлянському районах лише 8,5% пацієнтів поскаржилися на своїх лікарів.

Ірина Микичак зазначила, що станом на сьогодні на Львівщині вже 75% мешканців підписали декларації з сімейними лікарями. За її словами, найактивніше процес укладання декларацій відбувається Бориславі, Червонограді, Трускавці, Львів, Дрогобич, а також Перемишлянському, Буському,  Яворівському, Старосамбірському, а Городоцькому районах.

За результатами опитування 71% пацієнтів Львівської області задоволені вибором сімейного лікаря.

Нагадаємо, 31% пацієнтів Львівщини не користуються постільною білизною медичних закладів області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.