Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шкільна їдальня

Понеділок, 15 квітня 2019, 15:29

Батьки не задоволені харчування дітей у навчальних закладах Львівщини

шкільна їдальня

Діти відмовляються їсти у школах та садочках, тому що там несмачно готують, а в раціоні немає м'яса, овочів та фруктів.

Про це повідомила сьогодні під час апаратної наради начальник відділу економічного розвитку Львівської ОДА Марта Бухтіярова, передає кореспондент Варіантів.

20% батьків Львівщини не задоволені тим, як годують їхніх дітей у садочках та школах. Найбільше скарг на те, що у закладах освіти одноманітне харчування, а в раціоні не вистачає фруктів, овочів та м'яса. Також батьки скаржуться на неякісні продукти. Однак самі діти відповіли, що їм не подобається їсти у школі чи садку, тому що там не смачно готують.

"Насправді, це відображає моє інтуїтивне відчуття по харчуванню у навчальних закладах, і нам необхідно обов'язково робити перетрубацію, тому що в нас є різні випадки, але дуже часто проблема в кухарях, які там вже по десятки років. І дуже часто діти не хочуть їсти, тому що, справді, готують не смачно" – заявив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Також, під час влаштування дитини у садок та школу у батьків виникають труднощі, такі як відсутність вільних місць, наявність лише одного навчального закладу у сільській місцевості та поганий стан приміщення.

Загалом, цього року 35% дітей Львівщини не змогли потрапити на навчання у садочки через відсутність вільних місць. Також не брали дітей, які не мали відповідних щеплень, або тих, хто потребує особливого догляду. Крім цього, 9,7% опитаних батьків відповіли, що їхніх дітей не взяли у садок, тому що вони відмовилися віддячити за прийом до дошкільного навчального закладу.

Також, 17,2% батьків не задоволені станом приміщення садочків, зокрема поганими меблями та сантехнікою, а у сільській місцевості батьки нарікають на відсутність туалету у приміщенні навчального закладу.

У Львові, Моршині та Самбірському і Сколівському районах батьки скаржуться, на те, що у приміщеннях дуже холодно, а у Городоцькому та Радехівському районах стіни обшарпані, тому що там давно не робили ремонт. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.