Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сонячна електростанція

Вівторок, 16 квітня 2019, 11:22

У Пустомитівському та Яворівському районах збудують нові електростанції

сонячна електростанція

Львівська ОДА виділила земельні ділянки двом фірмам для будівництва сонячної енергогенеруючої станції у двох районах Львівщини.

Про це йдеться у розпорядженнях голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки від 15 квітня 2019 року.

Згідно з розпорядженням, ТзОВ "Солар Енергія Один" отримало в оренду терміном на 20 років земельну ділянку, площею 2,1 га, розташовану за межами населеного пункту на території Жирівської сільської ради Пустомитівського району.

Ділянка призначена для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій (для будівництва сонячної енергогенеруючої станції (СЕС). 

Ще чотири ділянки Синютка виділив у Яворівському районі ТзОВ "Терновиця Солар". Він надав підприємству земельні ділянки в оренду терміном на 49 років, які розташовані за межами населеного пункту на території Терновицької сільської ради Яворівського району Львівської області.

Зокрема, це три ділянки площею по 0,0016 га та одна ділянка площею 0,0004 га.

Згідно з розпорядженням, ділянки призначені для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів передачі електричної та теплової енергії (для будівництва та обслуговування лінії електропередачі 110 кВ (для передачі електроенергії, виробленої на об’єктах альтернативної енергетики (СЕС і ВЕС) в Яворівському районі).

За даними YouControl, ТзОВ "Солар Енергія Один" створили лише 5 місяців тому зі статутним капіталом 5 тисяч гривень. Фірму зареєстрували у селі Жирівка, Пустомитівського району, в якому і виділили земельну ділянку. Підприємство знаходиться за адресою вул. Центраьна, будинок 29А.

ТзОВ "Солар Енергія Один" належить п'ятьом власникам. Кожен володіє 20% компанії. Серед них мешканець села Давидів Михайло Кравець, львів'янин Любомир Петровський, жителька Сокільників Любов Пущак, мешканець села Зимна Вода Ярослав Хариш та житель Трускавця Андрій Чапля.

ТзОВ "Терновиця Солар" існує вже півтора року у Львові на вул. Княгині Ольги 100Б. Створили фірму із статутним капіталом 100 тисяч гривень. Основний вид діяльності обох підприємств – виробництво електроенергії.

Керівником ТзОВ "Терновиця Солар" є Орест Саприка, а кінцевим бенефіціарним власником Іван Торський, який також є засновником ТзОВ "Галицькі самоцвіти". Також у 2016 році  Іван Торський працював заступником директора з впровадження системи управління якістю у Чернівецькому обласному лабораторному центрі Держсанепідслужби України.

Нагадаємо, у цьому ж році Львівська міськрада відмовила компанії "Галицькі самоцвіти" спорудити 10-поверховий житловий будинок із вбудованими приміщеннями громадського призначення неподалік від аеропорту "Львів".

Додамо, на початку квітня Львівська ОДА виділила 4 земельні ділянки поблизу села Березина двом фірмам нардепів братів Дубневичів для прокладання підземної кабельної лінії до сонячних електростанцій.

Зазначимо, у листопада у Яворівському районі в селі Терновиця відкрили комплекс сонячних електростанцій загальною потужністю 100мВт. На 2019 рік заплановано відкриття другої черги сонячної електростанції компанії "Еко Оптіма"потужністю орієнтовно 36 мВт, що збільшить потужність енергоострову до 130 мВт.

Нагадаємо, у травні сонячну електростанцію відкрили у Пустомитівському районі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.