Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Коперника

google.com.ua

Четвер, 18 квітня 2019, 15:06

На вулиці Коперника облаштують велопішохідну зону за 4 мільйони гривень

вул. Коперника

Під мурами монастиря св. Лазаря на вул. Коперника фірма зі Львова облаштує пішохідно-велосипедну доріжку за 4 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Галицька районна адміністрація підписала угоду з підрядною організацією ТзОВ "Трансбудторг" про облаштування пішохідно-велосипедної доріжки шириною 2,5 метрів на верхній алеї вулиці Коперника, яка знаходиться під мурами монастиря св. Лазаря.

Вартість робіт становить 4 млн грн.

Проектом, який розробило ЛКП "Інститут просторового розвитку", передбачено переоблаштування верхньої тераси на вул. Коперника у спільну зону для велосипедистів та пішоходів шириною 2,5 метрів, а вздовж всієї алеї влаштують підпірну стінку.

"Вздовж алеї будуть розташовані кишені з вуличними меблями (кишені слугуватимуть своєрідними балконами для можливості споглядання вулиці Коперника). Через неможливість понизити рівень покриття входи на алею буде облаштовано сходинками та пандусами для можливості проїзду велосипедистів", – зазначили у Галицькій РА.

                               (фото Львівської міської ради)

Вздовж всією велодоріжки встановлять також 22 ліхтарі висотою 4 метри та декоративнеосвітлення, висадять 25 дерев і 28 кущів, 500 низькорослих чагарників та 200 напівчагарників.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Трансбудторг" зареєстроване у Львові з 2016 року, займається наданням в оренду будівельних машин і устатковання, а також діяльністю у сфері інжинірингу, геології та геодезії. Власниками фірми є мешканець Калуша Віталій Винник та львів'янин Андрій Гук. Розмір статутного капіталу підприємства становить 10 000 грн.

Нанадаємо, у лютому цього року Львівська міськрада замовила за 36 млн грн прокладання велодоріжки з проспекту Чорновола до вул. Замарстинівської.

Додамо, на початку минулого року у Львові заявляли, що обладнають 15 км велодоріжок до грудня, а до 2038 їх прокладуть вздовж усіх доріг України. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.