Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

велодоріжки у Львові

П'ятниця, 28 вересня 2018, 14:02

До 2038 року на усіх українських дорогах планують облаштувати велодоріжки

велодоріжки у Львові

З вересня при будівництві нових доріг в Україні проектуватимуть велодоріжки.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Як заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе, з 1 вересня в Україні почали діяти оновлені державні будівельні норми які передбачають обов’язкове проектування велосипедних доріжок і смуг під час нового будівництва та ремонту доріг.

"Якщо в середньому ремонт дорожнього покриття має проводитися кожні 5 – максимум 10 років, то вже через 10 років всі українські дороги будуть з велодоріжками", – зазначив Лев Парцхаладзе.

За його словами, велосмуги повинні проектуватися лише для одностороннього руху, а велодоріжки мають бути переважно односторонніми з обох боків вулиці.

У залежності від категорій вулиць і доріг визначаються відповідні форми організації велосипедного руху в населених пунктах:

Нагадаємо, що в Україні спеціально звузять ширину доріг для збільшення вільного простору для пішоходів та велосипедистів. 

Раніше Варіанти проаналізували ситуацію із велосипедним рухом у Львові у статті "Неписані правила для велосипедистів".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.