Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Четвер, 18 квітня 2019, 18:07

Порошенко розповів про дефолт та економічну кризу Зеленського

Петро Порошенко

Петро Порошенко вважає, що повернення "Приватбанку" Коломойському призведе до економічної кризи, а Уряд і НБУ вже оскаржують це рішення суду.

Про це повідомив сьогодні під час термінового звернення до українців чинний президент та кандидату президенти Петро Порошенко.

За словами Порошенка, авантюра з поверненням "Приватбанку" олігарху Ігорю Коломойському загрожує дефолтом і новою економічною кризою.

"Група олігархів-втікачів... і план одного з них у разі перемоги Зеленського – повернути собі "Приватбанк". Як бачите, їм не терпиться. Вони вже зараз розпочали реалізацію цього задуму. Подібна авантюра загрожує втратою грошей десяткам мільйонів клієнтів, а країні вцілому – дефолтом і новою економічною кризою" – заявив Петро Порошенко.

Він розповів, що уряд і Національний банк вже оскаржують це рішення.

"А незабаром реваншисти планують скасувати люстрацію, електронне декларування для державних службовців... П'ятирічне президентство – це не комедія, яку можна перемкнути на будь-якому епізоді, коли вже стало не смішно. І не фільм жахів, який легко зупинити, якщо вже зовсім страшно" – додав Петро Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні Окружний адміністративний суд задовільнив позов Ігоря Коломойського і визнав незаконною націоналізацію "Приватбанку". Рішення про націоналізацію "Приватбанку" уряд прийняв 18 грудня 2016 року: держава отримала 100% капіталу банку, а Міністерство фінансів та Національний банк оцінили потребу капіталу Приватбанку в 148 млрд гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.