Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

мобільний зв'язок

П'ятниця, 19 квітня 2019, 12:39

У Львові тестують 5G

мобільний зв'язок

Мобільний оператор lifecell готується запустити мережу 5G у Львові.

Про це повідомляє LIGA.net.

Вчора мобільний оператор України lifecell розпочав тестування технології Massive MIMO 32x32, яка дозволить оператору розгорнути 5G-мережу в Україні

Основна перевага цієї технології полягає в можливості на існуючому частотному ресурсі без установки додаткових базових станцій забезпечити високу ємність LTE-мережі і, відповідно, забезпечити абонентам максимальну швидкість передачі даних на існуючому частотному ресурсі.

"З моменту запуску 4G в Україні кількість трафіку, який щодня використовується абонентами lifecell, стрімко зростає. Наприклад, у Львові за рік загальний трафік в мережі оператора виріс на 262%, а LTE-трафік на 300%", – повідомили в компанії.

Massive MIMO 32×32 передбачає більшу кількість каналів прийому і передачі даних і дозволяє збільшити пропускну здатність мережі в 5 разів у порівнянні з MIMO 2x2.

Нагадаємо, у березні 2018 року оператор Vodafone запустив у Львові мобільний зв'язок 4G.

у листопаді 2018 року АМКУ відкрив справу проти компаній Київстар, Vodafone і lifecell, бо ті скоротили термін дії тарифних планів до 28 днів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.