Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Приватбанк

Неділя, 21 квітня 2019, 10:10

Суд Києва прийняв ще одне рішення на користь Коломойського щодо "Приватбанку"

Приватбанк

Суд розірвав договір поруки Ігора Коломойського на 9,2 млрд грн за "Приватбанк".

Про це повідомила прес-служба Національного банку Україна на своїй сторінці у Фейсбуці.

Печерський районний суд Києва 20 квітня прийняв рішення про розірвання договору особистої поруки Ігоря Коломойського за кредитами рефінансування "Приватбанку", отриманими до входження держави в капітал.

"У 2015 році Коломойський, який на той момент був співвласником банку, уклав з Національним банком договори особистої поруки про погашення п’яти кредитів рефінансування "Приватбанку", отриманих за період 2008-2014 рр. Фактично, він взяв на себе особисті зобов’язання за погашення заборгованості банку перед НБУ, яка на сьогодні становить 9,2 млрд грн", – наголосили у Нацбанку.

Як заявив начальник управління претензійно-позовної роботи юридичного департаменту Нацбанку Віктор Григорчук, Ігор Коломойський продемонстрував небажання виконувати взяті на себе зобов’язання добровільно – "задля уникнення солідарної відповідальності, у вересні 2017 року він звернувся до суду з вимогою розірвати зазначені договори поруки. Сьогоднішнє судове рішення на користь Ігоря Коломойського не набрало законної сили і, безумовно, буде оскаржено в апеляційному порядку".

За даними Нацбанку, це рішення вже є третім за останні три дні на користь Ігора Коломойського.

Нагадаємо, 18 квітня Окружний адміністративний суд задовільнив позов Ігоря Коломойського і визнав незаконною націоналізацію "Приватбанку". Рішення про націоналізацію "Приватбанку" уряд прийняв 18 грудня 2016 року: держава отримала 100% капіталу банку, а Міністерство фінансів та Національний банк оцінили потребу капіталу Приватбанку в 148 млрд гривень.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.