Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

Вівторок, 23 квітня 2019, 13:02

З травня "Нафтогаз" дещо знизить ціну на газ для населення

газопостачання

"Нафтогаз" погодив із урядом зменшення ціни на газ для населення до рівня 8247 грн за тисячу куб.м.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

НАК "Нафтогаз України" розробила новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, але й зменшити її до рівня 8247 гривень за тисячу кубометрів.

Як йдеться у повідомленні, цей механізм передбачає наступний підхід до формування ціни: якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів є нижчою за встановлену, тоді ціна для населення знизиться. Якщо ж ринкова ціна газу для промисловості зросте понад визначений урядом рівень, то ціна для населення залишиться на цьому рівні.

Очікується, що зміни до діючих договорів на продаж газу між "Нафтогазом" та всіма контрагентами, які придбавають газ відповідно до вимог "Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу" будуть внесені протягом травня цього року.

Нагадаємо, раніше уряд зобов'язав "Нафтогаз" знизити ціни на газ для населення з квітня цього року, якщо ціна для промисловості не зростатиме. А ще 4 березня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною постанову уряду з формування цін на газ для населення.

Також 17 квітня у ТОВ "Львівгаз збут" заявили, що "Нафтогаз" з травня підвищує ціну газу для населення на 1,14 грн за куб.м.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.