Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

теплопостачання

Понеділок, 4 березня 2019, 17:04

Суд визнав незаконною постанову щодо встановлення ціни на газ

теплопостачання

Адмінсуд визнав незаконною постанову Кабміну з формування цін на газ для населення.

Про це повідомила Судова влада.

Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом Юлії Тимошенко та ГО "Тарифна мобілізація" ще у 2016 році, визнав протиправною та нечинною постанову Кабінету Міністрів №315 від 27 квітня 2016 року, якою, в тому числі, визначався порядок формування ціни на природний газ для потреб населення.

"Такий тривалий строк розгляду справи пов'язаний, зокрема, зі зміною складу колегії суддів у зв’язку закінченням їх повноважень щодо здійснення правосуддя, що зумовило здійснення розгляду справи з початку, призначенням у справі судових експертиз та загальним навантаженням на суддів з розгляду адміністративних справ" – пояснено у повідомленні.

Зазначено, що суд ухвалив таке рішення у зв’язку з порушенням урядом порядку прийняття оскаржуваної постанови в частині її погодження з Секретаріатом Енергетичного Співтовариства та Державною регуляторною службою України, оприлюднення проекту постанови та інше.

"Це призвело до усунення від участі у прийнятті оскаржуваного рішення значного кола заінтересованих осіб. Вказані порушення були визнані судом суттєвими та такими, що свідчать про недотримання при прийнятті даної постанови вимог нормативних актів, що мають вищу юридичну силу" – заявили у суді.

Нагадаємо, в Україні на понад 20% зросла ціна на газ. Наприкінці минулого року уряд анонсував перевірку усіх облгазів щодо встановлення тарифів на газопостачання.

Раніше НКРЕКП заборонила донарахувати в платіжки за газ, відтак у результаті цього ТОВ "Львівгаз збут" подав позов до Господарського суду Львівської області проти ПАТ "Львівгаз" з вимогою "скасувати безпідставно нараховані обсяги природного газу за період з 01.07.2015 по 01.10.2018 року".

Додамо, через борги у 2,7 млрд грн, "Львівгаз" вже відключив від газопостачання 40 тисяч мешканців області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.