Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

нафтопровід

pmg.ua

Вівторок, 23 квітня 2019, 13:20

Білорусь призупинила поставки бензину і дизпалива в Україну

нафтопровід

Білорусь вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії через надходження неякісної російської нафти.  

Про це повідомляє "Інтерфакс Україна".

"Припинено постачання світлих нафтопродуктів - бензинів і дизпалива в Україну, Балтію і Польщу. На даний момент контрактні зобов'язання припинені до моменту вирішення питання з російською нафтою"– розповів заступник гендиректора "Білоруської нафтової компанії" Сергій Гриб.

За його словами, "експорт із Білорусі темних нафтопродуктів (мазути, бітуми тощо - ЕП) збережено в повному обсязі у зв'язку з відсутністю їх споживання на внутрішньому ринку".

Він також зазначив, що Білорусь самостійно забезпечує потреби внутрішнього ринку з урахуванням прийнятого наприкінці минулого рішення Росії про заборону постачань нафтопродуктів у республіку та скорочення обсягів переробки на НПЗ через неякісну нафту.

"Зниження (експорту – ЕП.) відбулося у зв'язку зі збільшенням постачань на внутрішній ринок. Скорочення обсягів експорту відбувається для забезпечення потреб внутрішнього ринку нафтопродуктів" – додав Сергій Гриб.

Наразі білоруська сторона працює над тим, щоб "не з’явилися санкції з боку контрагентів (зовнішніх - ІФ)".

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.