Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЛАЗ

Четвер, 25 квітня 2019, 11:28

Садовий дав розпорядження дослідити питання з ЛАЗом

ЛАЗ

Львівська депутати вимагають накласти арешт на незаконно відчужене приміщення ЛАЗу.  

Сьогодні, під час пленарного засідання Львівської міської ради з такою вимогою звернувся керівник фракції ВО "Свобода" Маркіян Лопачак.

Як заявляють свободівці, у єдиному реєстрі прав на нерухоме майно станом на сьогодні право власності на приміщення Львівського автобусного заводу, площею понад 20 тис. кв.м. зареєстровано за невідомими особами у незаконний спосіб.

Окрім того, є факти створення ще однієї фірми-прокладки для виведення коштів з бюджету на користь російського олігарха Ігора Чуркіна.

"В нас є усі підстави вважати, що за рішенням керівника ЛК "АТП-1" було здійснено проплату понад 20 мільйонів гривень з бюджету для іншої приватної компанії – ТОВ "Фінансова кампанія Амадеус", яка діє в інтересах одіозного російського олігарха Ігора Чуркіна та за змовою з посадовцями Львівської міської ради організувала фінансову схему виведення коштів з міського бюджету таким чином, аби уникнути сплати заборгованостей перед колишніми працівниками Львівського автобусного заводу та державними органами, які постраждали внаслідок дій власника майнового комплексу ЛАЗу" – пояснив Маркіян Лопачак.

Нагдаємо, у лютому 2018 року, Львівська міська погодила викуп Львівського автобусного заводу та передачу його майна у комунальну власність.

Додамо, що голова Львівської облдержадміністрації створив  робочу групу, що  здійснює правовий аналіз проектів ухвал Львівської міської ради щодо врегулювання ситуації з Львівським автобусним заводом.

Він закликав  депутатів міської ради не виділяти гроші компанії дружини російського бізнесмена Ігоря Чуркіна для погашення заборгованості за автобуси для АТП-1.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.