Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка

Четвер, 25 січня 2018, 14:00

Синютка закликав депутатів Львова не віддавати заборговані 20 млн грн компанії Чуркіна

Олег Синютка

Олег Синютка закликав депутатів міської ради не виділяти компанії дружини російського бізнесмена Ігоря Чуркіна 20 млн грн боргу за автобуси для АТП-1.

Про це голова Львівської ОДА Олег Синютка написав на своїй сторінці у Facebook.

Олег Синютка закликав депутатів Львівської міської ради не виділяти 20 млн грн боргу ЛАЗу, який місто має ще з 2010 року за купівлю автобусів для комунального АТП-1.

"Категорично не спримаю виділення грошей з міського бюджету в російську кишеню. Немає жлдних економічних підстав та обґрунтувань передачі майже 20 мільйонів гривень підприємству, з якого "стрирчать вуха" російської компанії", – написав Олег Синютка.

Зазначимо, восени 2017 рокульвівські депутати погодили відшкодування ТзОВ "Оптимум Фактор" 20 млн грн, які заборгував фірмі ліквідований Львівський автобусний завод. Йдеться про відшкодування за придбання уже ліквідованим ТОВ "Львівські автобусні заводи" нових автобусів до Євро-2012.

Зазначимо, однією із власників цієї фірми є Таїсія Саніна, дружина власника збанкрутілого ЛАЗу, російського бізнесмена Ігоря Чуркіна. Через заплановану виплату грошей росіянам у Львові протестували активісти, проти також виступили деякі депутати обласної ради.

Нагадаємо, вчора міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що борг міста перед ЛАЗом за придбані ще 2010 році автобуси викупила компанія з управління активами. І вона готова виплачувати кошти працівникам заводу, які мають заборгованість із зарплати.

Також Садовий наголосив, що борг міськрада збиралась виплатити, проте мер переживав, аби гроші не "потрапили у погані руки".

Сьогодні, 25 січня, депутати Львівської міської ради звернулися до Генпрокурора Юрія Луцнка та Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо належного розслідування незаконного відчуження майна ЛАЗуі захисту інтересів держави.

А саме питання щодо ЛАЗу депутати відклали на тиждень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.