Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Квурт

Понеділок, 29 квітня 2019, 11:53

Сталий розвиток Львова потребує правил, прописаних в Генплані – Володимир Квурт

Володимир Квурт

Успішний розвиток Львова можливий за наявності чіткої стратегії, архітектурні правила і рамки реалізації якої прописані в Генплані.

Про це заявив екс-секретар Львівської міськради, міський голова Винник Володимир Квурт в ефірі програми "Великий Львів" на радіо Львівська хвиля.

"Економічний, екологічний, соціальний і культурний розвиток Львова можливий лише в рамках чітких архітектурних правил. Ці правила прописані в Генплані, як того вимагає закон, однак вони не завжди виконуються. На жаль, моніторинг за тим у Львові налагоджений не ефекивний" – зазначив він.

Головна проблема чинного Генплану Львова в тому, що його не дотримуються і не виконують ті, для кого цей документ створювався, вважає Квурт. 

Квурт підтримав позицію завідувача кафедри архітектурного проектування Інституту архітектури НУ "Львівська політехніка" Миколи Габреля щодо того, що наявний Генплан Львова – це якісний документ, який у 2010 році отримав держпремію. Однак надалі до нього не вносились відповідні щорічні корективи та раз на п'ять років він не зазнавав потрібної глобальної корективи відповідно до змін, які реально відбуваються в розвитку суспільства та в житті міста.

Володимир Квурт наголосив, що необхідно міняти підходи до розробки та ухвалення Генпланів в Україні. Однак це завдання потребує змін на законодавчому рівні.

"Це мають бути документи, які на базі оцінки реальних ресурсів та стану міста визначатимуть основні правила їхнього концептуально-просторового розвитку. Генплани сьогодні занадто деталізовані, а отже складно в них вносити зміни, корегувати як того вимагає високий рівень мобільності сучасного життя" – наголосив Квурт.

Нагадаємо, раніше Володимир Квурт заявив, що тема часткового відкриття річки Полтви, яка сьогодні забрана в підземні каналізаційні труби, є на часі в контексті розмови про збільшення водяних просторів Львова.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.