Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєзвалище

Четвер, 2 травня 2019, 16:52

Сміттєзвалище у селі Брониця забруднює Дрогобицький район

сміттєзвалище

Неочищені фільтраційні води з сміттєзвалища, які скидає дрогобицький "Комбінат міського господарства" у річку Медвежанка, забруднюють район і потрапляють у Дністер.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Державної екологічної інспекції у Львівській області.

За результатами лабораторних досліджень в місці вод із сміттєзвалища села Брониця, що в Дрогобицькому районі, в річку Медвежанка екологи виявили велику концентрацію забруднюючих речовин.

Зокрема, перевищені норми таких речовин: завислі речовини – 62 мг/дм3, азот амонійний – 28,4 мг/дм3, біохімічне споживання кисню – 90,0 мг/дм3, хімічне споживання кисню – 385 мг/дм3, залізо загальне – 3,56 мг/дм3 , цинк – 0,033 мг/дм3, мідь – 0,06 мг/дм3, марганець – 0,222 мг/дм3, кисень розчинений – 1,9 мг/дм3.

У відібраних пробах ґрунту в районі сміттєзвалища екоінспектори також виявили перевищення вмісту забруднюючих речовин: азот амонійний, п'ятиоксид фосфору, цинк, кобальт, залізо, марганець, свинець.

Зазначимо, у березні екологи обстежили територію сміттєзвалища у селі Брониця й зафіксували скид фільтраційних вод із сміттєзвалища в річку Медвежанка, що є притокою річки Трудниця та впадає у Дністер.

Тоді ж комунальне підприємство "Комбінат міського господарства" Дрогобицької міськради, яке займається вивезенням сміття з Дрогобича, оштрафували на 58 тис грн за несанкціоноване розміщення сміття у селі Брониця.

КП "Комбінат міського господарства" належить сміттєзвалище у Брониці, куди комунальне підприємство раніше вивозило сміття з міста, проте ще з лютого 2018 року жителі села Брониця перекрили дорогу до сміттєзвалища, яке мали рекультивувати ще у 2008 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.