Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лісгосп

Понеділок, 6 травня 2019, 15:00

Синютка роздає лісництва Львівщини для рекреаційних цілей

лісгосп

Львівська ОДА виділила понад 20 га земельних ділянок у лісах Львівщини для приватних підприємців.   

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Олега Синютка від 3 травня 2019 року.

Згідно з розпорядженням, 5 приватних підприємців Львівщини та громадська організація "Екологічна спільнота "Живиця" отримують у довгострокове тимчасове платне користування лісові ділянки терміном на 15 років для рекреаційних, спортивних та культурно-освітніх цілей.

Зокрема, Львівська ОДА виділила ФОП Волошин Людмилі Іванівні лісову ділянку площею 0,3 га, розташовану в кварталі 11 виділ 28 Трускавецького лісництва ДП "Дрогобицьке лісове господарство" на території Модрицької сільської ради Дрогобицького району.

За даними порталу YouControl Волошин Людмила є власником фермерського господарства "Друзі", яке функціонує більше 9 років у селі Гординя Самбірського району і займається вирощування зернових культур, бобових культур і насіння олійних культур. 

У цьому ж лісництві виділили Романовському Юрію Ярославовичу ділянку площею 2,2 га, розташовану в кварталі 14 виділи 4 (2,0 га), 18 (0,2 га) та Флюнт Наталії Іллівні у лісову ділянку площею 1,6 га, розташовану в кварталі 3 виділи 22, 23. За даними YouControl Флюнт Наталія є співвласником ТзОВ "Бородянка-ресурси", яке працює майже 15 років у селі Модриці Дрогобицького району і займається діяльністю ресторанів. Її чоловік Флюнт Мирон є головою Модрицької сільської ради Дрогобицького району Львівської області.

У Городоцькому районі на території Суховільської сільської ради виділили Сусці Тетяні Ярославівні лісову ділянку площею 0,2 га, розташовану в кварталі 52 виділ 3 Лапаївського лісництва ДП "Львівське лісове господарство" терміном на 10 років для рекреаційних та культурно-оздоровчих цілей.

Також Львівська ОДА виділила лісову ділянку площею 4,1 га, розташовану в кварталі 45 виділи 1, 2 Немирівського лісництва Яворівського ДЛГП ЛГП "Галсільліс" на території 2 Завадівської сільської ради Яворівського району Лойку Ігорю Михайловичу, який є власником ТзОВ "Галком плесо", яке більше 5 років займається прісноводним рибальством у селі Щеплоти Яворівського району.

Також виділили громадській організації "Екологічна спільнота "Живиця" лісову ділянку площею 13,9637 га, розташовану в кварталі 78 виділи 1 (1,0 га), 2 (2,0 га), 3 (4,8 га), 9 (5,2 га), 10 (0,5 га), 11 (0,1 га), 12 (0,3 га), 14 (0,0637 га) Брюховицького лісництва ДП "Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр" для рекреаційних, спортивних та культурно-освітніх цілей.

ГО "Живиця" зареєстрована лише 2 місяці тому у селі Зимна Вода Пустомитівського району. Керівником і співласником якої є Челепіс Олег, який також є керівником і співзасновником ТзОВ "Мова-4", яке понад 13 років займається діяльністю ресторанів та надання послуг мобільного харчування у Львові. Крім того Челепіс Олег був помічником депутатів "свободівців" Махніцького Олега та Валько Руслана. Його дружина Челепіс Мар'яна працює головним спеціалістом відділу землеустрою Управління земельних ресурсів департаменту містобудування Львівської міської ради.

Згідно з розпорядженням, забороняється зводити капітальні будівлі на лісових ділянках, переданих для довгострокового тимчасового користування.

Нагадаємо, раніше Головне управління статистики у Львівській області назвало причиною загибелі лісів Львівщини назвали несприятливі погодні умови.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.