Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ліси Львівщини

Вівторок, 23 квітня 2019, 13:24

Причиною загибелі лісів Львівщини назвали несприятливі погодні умови

ліси Львівщини

Назвали основні причини загибелі лісів на Львівщині, серед них – несприятливі погодні умови, однак жодної згадки про незаконні вирубки.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

За даними управління статистики, у 2018 році на території Львівської області загинуло 514 га лісів, з них 511 га – хвойні дерева. Основними причинами загибелі лісових насаджень стали:

- пошкодження шкідливими комахами – 164 га лісів;

- хвороби лісу – 162 га лісів;

- вплив несприятливих погодних умов – 188 га лісів.

Площа нових осередків шкідників і хвороб лісу, що виникли упродовж 2018 року, становила 13,2 тисяч га, з них 9 тисяч га – площа шкідників лісу, 4,2 тисяч га – хвороб лісу. Минулоріч ліквідували осередки шкідників і хвороб лісу ліквідовані на площі 13,6 тисяч га.

Також минулоріч лісгоспи області вирубали 1210,6 тисяч м³ деревини.

Нагадаємо, раніше директора Турківського "Галсільлісу" засудили за незаконні вирубки лісу, а ДП "Дрогобицьке лісове господарство" незаконно видало лісорубний квиток на рубку дерев вартістю 1 202 137,20 грн.

Станом на кінець серпня минулого року прокуратура області розпочала розслідування 101 заяви про незаконну вирубку дерев у області. 

Зазначимо, у липні 2018 року уряд ініціював перевірки усіх лісгоспів України щодо незаконної вирубки та продажу лісу. Загалом на Львівщині за вирубку лісу до відповідальності минулоріч притягнули близько 60 посадовців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.