Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лікарня

Понеділок, 6 травня 2019, 15:59

Львівщина встановила рекорд по реєстрації медичних закладів та працівників

лікарня

Львівська область лідирує із кількості зареєстрованих медзакладів та лікарів в електронній системі охорони здоров’я.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

За даними електронної системи eHealth, станом на 3 травня в системі зареєструвались 165 медичні заклади, що працюють на території області. Також в системі eHealth зареєструвались 1 886 лікарів, що надають медичні послуги та 1 919 252 підписаних декларацій про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги.Відтак, 76,3% населення області вже обрали свого лікаря та підписали з ним декларацію.

За офіційними даними отриманими зі сайту Національної служби здоров’я України, станом 1 травня 2019 році у Львівській області з Національною службою здоров'я України уклали угоди 104 суб’єкти господарювання різної форми власності зі загальним обсягом фінансового ресурсу -  956,2 млн грн, серед яких :

  • 86 КНП галузі охорони здоров'я, які уклали угоди на 935 млн грн.
  • 4 ТзОВ та ПП які уклали угоди на 9,4 млн грн.
  • 14 фізичних осіб-підприємців, які уклали угоди на 12,6 млн грн.

За січень-квітень вищезазначені заклади охорони здоров’я, які надають первинну медичну допомогу, профінансували на 366,4 млн грн, що становить 38,4 % виділеного обсягу.

За рахунок коштів місцевих бюджетів передбачають кошторисні призначення на загальну суму 62,4 млн грн:

  • на оплату комунальних послуг, енергоносіїв та інших видатків  за загальним фондом на суму 59 млн гривень;
  • на закупівлю медичного обладнання та проведення капітальних ремонтів за  спеціальним фондом (капітальні видатки) на 3,4 млн гривень.

За січень-квітень вищезазначені заклади охорони здоров’я,  які надають первинну медичну допомогу, профінансували на 16,2 млн грн, що становить 26% виділеного обсягу.

Середня заробітна плата сімейним лікарям збільшилась до 15,6 тис. грн та сестри медичної до 8 980 грн на первинному рівні.

За даними НСЗУ, серед підписаних декларацій 98,95% - з комунальними закладами, 0,88% - з ФОП та 0,17% - з іншими приватними закладами.

Нагадаємо, станом на 23 квітня 20% львів'ян не підписали декларації із сімейними лікарями

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.