Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сімейний лікар

Вівторок, 23 квітня 2019, 16:11

20% львів'ян не підписали декларації із сімейними лікарями

сімейний лікар

У тих мешканців, які не підписали декларацій, можуть виникнути проблеми при зверненні до лікаря.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У Львові на сьогодні підписано 610 тисяч декларацій, що становить майже 81% приписного населення. 

"В тих мешканців, які не підписали декларацій, можуть виникнути проблеми при зверненні до лікаря, адже електронний рецепт виписується тільки в тому разі, якщо пацієнт підписав декларацію. Також першочергово лікарі прийматимуть тих пацієнтів, які підписали декларації. Також декларація є гарантією на безкоштовне отримання мінімального пакету послуг" – розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

За його словами лікар надаватиме невідкладну допомогу за будь-яких обставин усім безвідмовно. Але якщо пацієнт, який не підписав декларацію, захоче звернутися планово й отримати довідку в басейн, довідку при влаштуванні на роботу, або ж перевірити артеріальний тиск чи отримати консультацію, то в нього виникнуть труднощі.

Підписати декларацію із сімейним лікарем, терапевтом або педіатром можна будь-коли – цей процес не має кінцевої дати. Лікаря можна обрати в будь-якому медичному закладі, незалежно від місця свого проживання чи реєстрації, однак цей заклад має бути підключеним до системи "Електронне здоров’я".

Нагадаємо, з квітня медичним закладам не відшкодовуватимуть витрати на пацієнтів, які не підписали декларації з лікарями.

Додамо, з березня в Україні запрацював реєстр сімейних лікарів. Також цьогоріч МОЗ впроваджує процедуру електронного медичного запису. Перехід на електронні картки буде проходити в 3 етапи. Крім цього, відповідно до медичної реформи, з цього року в Україні змінять систему "швидкої допомоги". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.