Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Парубій

Вівторок, 7 травня 2019, 10:51

НАБУ відкрило справу проти Парубія

Андрій Парубій

НАБУ відкрило кримінальне провадження проти Андрія Парубія за розтрату держкоштів та перевищення службових повноважень.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Національне антикорупційне бюро України відкрило справу на спікера Верховної ради Андрія Парубія за можливу розтрату державних коштів держкоштів та перевищення службових повноважень під час поїздки до Катару. 

Зазначимо, ще 10 квітня Солом'янський районний суд Києва зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження проти Парубія з приводу нецільового витрачання коштів у ході поїздки до Катару.

Однак, за словами прес-секретаря Андрія Ковальова,  ця справа не має нічого спільного з Парубієм і корупцією: "Колишній працівник одного з підрозділів Апарату Верховної ради, який незгоден зі своїм звільненням, звернувся із заявою до НАБУ, яке бюро відмовилося реєструвати. Тоді він звернувся з позовною заявою до суду, щоб змусити НАБУ зареєструвати цю заяву".

Нагадаємо, Парубій пройшов до Верховної Ради на виборах восени 2014 року у складі політичної партії "Народний фронт". У квітні 2016 року Верховна Рада відправила у відставку уряд Арсенія Яценюка і призначила прем'єр-міністром Володимира Гройсмана, а Андрій Парубій став новим спікером Верховної Ради.

У 2018 році Парубій задекларував 879 тис грн доходу і 1,6 млн грн готівки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.