Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Парубій

Вівторок, 7 травня 2019, 14:41

Засновник фестивалю ТуСтань! відрікся від Парубія

Андрій Парубій

Василь Рожко, засновник фестивалю "ТуСтань!", пішов з посади помічника-консульта спікера Верховної Ради Андрія Парубія.

Про це стало відомо з декларації про доходи перед звільненням Василя Рожка, помічника-консульта спікера Верховної Ради.

Як йдеться у декларації, з 16 квітня цього року звільнився Василь Рожко, радник голови Верховної Ради України Андрія Парубія. Наразі невідомо, за яких обставин він звільнився з посади.

Рожко також є засновником і директором фестивалю Львівської обласної громадської організації "Тустань", яка щорічно проводить фестиваль "ТуСтань!" у підніжжі скель поблизу села Урич на Сколівщині. 

Рожко задекларував за 2018 рік 118 384 грн зарплати в управлінні справами Верховної Ради України, 3 214 грн за роботу рецензента в НУ "Львівська політехніка" та 6 269 грн –гонорари у КЗ ЛОР "Адміністрація державного історико-культурного заповідника "Тустань".

Рожко зберігає 8 000 доларів готівки, у 2011 році він запатентував емблему Фестивалю української середньовічної культури "Ту Стань!" та знак для товарів і послуг "Тустань".

Спільно з дружиною, Надією Василенькою, екс-помічник Парубія має житловий будинок, площею 69 кв.м, у селі Урич, а також він володіє трьома земельними ділянками: 360 кв.м у селі Стільсько Миколдаївського району (набув у власність у 2015 році), 756 кв.м та 14177 кв.м у селі Урич (набув у власність у 2017 та 2018 роках відповідно).

Нагадаємо, Парубій пройшов до Верховної Ради на виборах восени 2014 року у складі політичної партії "Народний фронт". У квітні 2016 року Верховна Рада відправила у відставку уряд Арсенія Яценюка і призначила прем'єр-міністром Володимира Гройсмана, а Андрій Парубій став новим спікером Верховної Ради.

У 2018 році Парубій задекларував 879 тис грн доходу і 1,6 млн грн готівки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.