Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

авто

Середа, 8 травня 2019, 12:55

Кабмін повертає обов'язковий техогляд для авто і штрафи

авто

У Мінінфраструктури запропонували з 2022 року відновити обов'язковий техогляд приватних автомобілів, як цього вимагає директива ЄС.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Відповідний проект закону опублікований на сайті установи. Проект закону передбачає суттєве вдосконалення механізмів державного регулювання в сфері безпеки експлуатації колісних транспортних засобів і націлений на підвищення рівня безпеки на дорогах.

Відповідно до законопроекту, перший технічний огляд особистих транспортних засобів повинен проводитися через чотири роки після першої реєстрації з подальшим його проходженням кожні два роки.

Для таксі і комерційних автомобілів законопроект передбачає щорічне проведення техогляду, починаючи з моменту першої реєстрації.

Штрафи за несвоєчасний техогляд пропонується збільшити з 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (з 340 гривень до 1700 гривень).

Контроль за техоглядом буде виконувати Національна поліція. Проведення техогляду буде віддано приватним особам, при цьому буде сформовано ринкові ціни на послуги.

Ще перевізників хочуть змусити встановити в свої авто тахографи – пристрої для реєстрації швидкості, режиму праці, відпочинку водіїв і членів екіпажу. Відзначається, що на міжнародних рейсах пристрої для обмеження швидкості повинні бути встановлені до 1 липня 2019 року, а на внутрішніх перевезеннях - до 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, що обов'язковий техогляд приватних авто в Україні було скасовано в 2011 році. Нові вимоги вводяться відповідно до Директиви 2014/45/ЄС.

Додамо, в Україні змінили формат документа, що підтверджує успішне проходження  техогляду транспортним засобом. Також МВС оприлюднило законопроект, в якому хочуть зробити окремі права для водіїв на "автоматі". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.