Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

храм Святої Тройці

google.com.ua

Середа, 8 травня 2019, 17:02

Реставрацію храму Святої Трійці у Львові планують завершити до 2020 року

храм Святої Тройці

Львівська міськрада замовила за 4 млн грн реставрацію храму Святої Трійці.

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради провело тендер у системі ProZorro на реставраційно-ремонтні роботи храму Святої Трійці на вул. Тершаковців, 1-а, які переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2020 року.

Аукціон стартував 26 квітня, участь у ньому взяли три фірми: ТОВ "Група Рекон", ПП "Володар-Маркет" та ТОВ "Арка-Пік", які запропонували здійснити усі роботи за 4 035 000 грн, 4 040 000 грн і 4 139 353 грн відповідно. переможцем обрали ПП "Володар-Маркет", а очікувана вартість послуг становила 4 162 164 грн.

У 2018 році на реставрацію даху храму Львівська міськрада виділила 1,5 млн грн. Тоді усі роботи також проводила підрядна організація ПП "Володар-Маркет".

Згідно з даними порталу Youcontrol, ПП "Володар-Маркет" зареєстроване у 2008 році у Винниках, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Кінцевою власницею фірми є Надія Мелета, якій також належить ТзОВ "Виробничо-технічна фірма "Друксервіс" (Львів). Розмір статутного капіталу підприємства становить 10 000 грн.

 

Зазначимо, церква Святої Тройці – монастир сестер сакраменток, який почали будувати 1739 року із цегли у бароковому стилі за проектом Бернарда Меретина. Сучасного вигляду костел набув після перебудови у 1881–1887 рр за проектом Адольфа Мінасевича. Храм є пам'яткою архітектури Львова.

Реставрація комплексу монастиря сакраменток розпочалася у 1990-х рр. 

Нагадаємо, ПП "Володар-Маркет" також реставрує Храм Різдва Пресвятої Богородиці у смт. Щирець за 13 млн грн та будинок-пам'ятку архітектури на просп. Т. Шевченка, 23.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.