Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

fakty.ictv.ua

Вівторок, 30 жовтня 2012, 15:53

Cліди вибухівки знайдені на місці катастрофи літака Качинського

Польські експерти виявили сліди вибухових речовин на місці катастрофи літака польського президента Леха Качинського.

Сліди тротилу і нітрогліцерину були виявлені на 30 пасажирських сидіннях, в місці з'єднання крила літака з фюзеляжем, а також на землі серед уламків.

Повторна експертиза була проведена місяць тому, оскільки польську сторону не влаштували висновки російського експерта-вибухотехніка. Згодом дослідження на місці катастрофи проводили польські слідчі, однак наданих їм матеріалів виявилося занадто мало для однозначних висновків.

Під час повторної експертизи використовувалося сучасне обладнання, прилади показали надлишок слідів вибухівки.

Нагадаємо, польський урядовий літак Ту-154 з офіційною делегацією польських високопосадовців розбився 10 квітня 2010 року під час заходу на посадку в умовах сильного туману. За версією російських і польських авіаекспертів безпосередньою причиною трагедії стало те, що екіпаж неправильно зорієнтувався з висотою, на якій він знаходиться, і зачепив крилом дерево на підході до аеродрому, що зруйнувало його частину і призвело до падіння машини. 

Джерело: УНІАН

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.