Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський метрополітен

http://metro.lviv.ua

Понеділок, 13 травня 2019, 13:39

У Львові пропонують створити метро

Львівський метрополітен

На сайті петицій з'явилася пропозиція створити підземний транспортний тунель в центральній частині міста.

10 квітня, на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Остапа Кравчука з вимогою створити тунель для руху траспорту під центральною частиною міста.

Зокрема, в тексті петиції йдеться, що Львові щоденно спостерігається транспортний колапс, і через велику кількість транспорту у центрі міста проїзд є дуже проблематичним більшість робочого дня та погіршує якість повітря.

"Для цього пропонується: 

- створити тунель для руху траспорту під центральною частиною міста, для того щоб можна було вільно проїхати з півдня міста на північ (і навпаки). Також обмежити рух транспорту у центральній частині міста. 

- створення системи підземних та надземних пішохідних переходів у Львові, для того щоб зменшити час і кількість світлофорів у центральній частині міста. 

- створення системи метрополітену - це розвантажить громадських транспорт, а також зменшить необхідність використання приватного транспорту", – йдеться в петиції.

За 3 дні відповідна електронна петиція набрала 15 голосів з 500 необхідних для її розгляду на сесії депутатами Львівської міської ради.

 

Нагадаємо, 22 березня 2019 року львівські депутати на сесії міської ради підтримали петицію про відмову у Львові від маршруток через 5 років.

Додамо, у лютому міська рада погодила створення АТП №2, оскільки робота АТП №1 зараз є фактично заблокованою через борги перед ЛАЗом, щоб уникнути транспортного колапсу у місті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.