Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львів'яни

Понеділок, 13 травня 2019, 14:40

У 2020 році на Львівщині проведуть перепис населення

львів'яни

Сучасний перепис населення проводитимуть через інтернет, а під час опитування використовуватимуть планшети. 

Про це сьогодні, 13 травня, під час апаратної наради повідомила керівник Головного управління статистики у Львівській області Світлана Зимовіна.

За її словами від останнього перепису населення у 2001 року минуло майже 20 років, і демографічна ситуація є кризовою.

"За останні роки ми спостерігаємо зменшення населення, старіння, високу смертність у працездатному віці, зменшення народжуваності, збільшення навантаження на пенсійну реформу, доволі низьку середню тривалість життя. Тобто, дати відповідь щодо того, що відбулося з населенням, може лише повномасштабний перепис" – пояснила Свiтлана Зимовiна.

Перепис населення проводитиметься безособово, тобто анонімно, особа фігуруватиме, як статистична одиниця. У всіх попередніх переписах у бланках вказувалося ПІБ.

На Львівщині перепис охопить 44 міста, 34 селища міського типу, 1850 сільських населених пунктів, 822 тис. домогосподарств та 475 тис. житлових будинків.

Перепис відбудеться у два етапи: інтернет-раунд та безпосереднє відвідування житлових будинків і отримання відповідей респондентів. Інтернет-раунд триватиме 10 днів. У онлайн-переписі зможе взяти участь кожний, хто матиме електронний ключ. Респондент реєструватиметься в особистому кабінеті і даватиме відповіді на поставлені питання у анкеті.

Далі розпочнеться другий етап, який відбуватиметься шляхом безпосереднього суцільного опитування. Персонал працюватиме на планшетах, які будуть наповнені векторними цифровими картами і GPS-навігацією, що дасть можливість зчитувати координати будинків і забезпечить GPS-прив’язку до карти в певному радіусі.

В межах підготовки до перепису серед іншого сформують обласну комісію з питань сприяння проведення Всеукраїнського перепису населення 2020, уточнять межі міських населених пунктів та актуалізують картографічний матеріал.

Нагадаємо, у 2017 році віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що перепис населення в Україні планується провести у 2020 році та на його проведення потрібно мінімум 2 млрд грн.

Додамо, із квітня 2019 року на Львівщині розпочалася підготовка до Всеукраїнського перепису населення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.