Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Гримак

Понеділок, 13 травня 2019, 17:13

Синютка перекинув радіоактивні відходи на Гримак

Ірина Гримак

У Львівській ОДА створили спеціальну інвентаризаційну комісію з проведення 7-ї державної перевірки радіоактивних відходів.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Олега Синютка від 3 травня 2019 року.

"Створити обласну інвентаризаційну комісію з проведення 7-ї державної інвентаризації радіоактивних відходів, які перебувають на території Львівської області та затвердити її склад згідно з додатком" – йдеться у розпорядженні.

Відтак комісія провести 7-му державну інвентаризацію радіоактивних відходів на підприємствах, в установах, організаціях, наукових і медичних закладах Львівської області.

До 20 вересня 2019 року перевірити та узагальнити результати
державної інвентаризації радіоактивних відходів у районах і містах обласного
значення області.

До 18 жовтня 2019 року надати до Регіонального центру обліку
радіоактивних відходів Державного спеціалізованого підприємства "Львівський державний міжобласний спеціальний комбінат" Державної корпорації "Українське державне об’єднання "Радон" звітні документи про результати проведення 7-ї державної інвентаризації радіоактивних відходів у Львівській області.

Очолила цю робочу групу заступник голови обласної державної адміністрації Ірина Гримак, її заступником став директор департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації Ігор Туз.

Секретар комісії – заступник начальника управління – начальник відділу захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій управління захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації Дейнега Олег.

Також до складу робочої групи увійшли: начальник відділу розвитку альтернативних джерел енергії управління енергозбереження департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації Володимир Саджениця та начальник відділу екологічної експертизи Сорока Назарій.

Контроль за виконанням розпорядження Синютка поклав на заступника голови облдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

Нагадаємо, на Львівщині пункт захоронення радіоактивних відходів (3,8 га) розташовується за 16 км від Львова, у селі Буда Яворівського району (до найближчої станції "Брюховичі" – 9 км), який належить Державній корпорації "Українське державне об'єднання "Радон". Туди з 1989 року привозять медичні та промислові радіоактивні відходи з усієї Західної України. Пункт захоронення має воєнізовану охорону.

Додамо, радіоактивні відходи з Львівщини вивезуть до Чорнобильської зони, ЄС виділила  1,4 млн євро на реабілітацію сховищ радіоактивних відходів в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.