Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

Вівторок, 14 травня 2019, 10:40

МОЗ зняло вікове обмеження на вакцинацію від кору для дорослих та дітей

аптека

Відтепер діти від 6 місяців та будь-які дорослі зможуть щепитися безплатно.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

До Календаря профілактичних щеплень в Україні внесли зміни, згідно з якими дорослі будь-якого віку тепер теж можуть безоплатно вакцинуватися від кору, паротиту та краснухи вакциною КПК. 

Зокрема, відтепер безоплатно щепитися від кору зможуть дорослі будь-якого віку. Вакцинація гарантована всім дорослим, які контактували з хворими (рекомендують зробити впродовж 72 годин), не хворіли на кір та не мають підтвердження про щеплення у медичній карті або за результатами аналізів на наявність антитіл IgG не мають імунітету проти кору.

Дорослій людині достатньо зробити одне щеплення проти кору для формування імунітету.

Також відтепер можна вакцинувати немовлят віком не від 12, а від 6 місяців, для яких кір особливо небезпечний. У цьому випадку така доза вакцини не зараховується як перша, а вважається "нульовою", подальші планові щеплення потрібно проводити за Календарем профілактичних щеплень: в 12 місяців (перша доза вакцини КПК) і 6 років (друга доза).

Зробити щеплення можна у комунальному медзакладі, де пацієнт підписав декларацію з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром. На початку літа вакцинувати безоплатно будуть також у приватних медзакладах та лікарів-ФОПів, які підписали договір з Національною службою здоров’я України.

Нагадаємо, 18 лютого на Львівщині розпочалася кампанія масової вакцинації дітей у школах та лікарнях, яка тривала близько 3 тижнів. З початку кампанії вже встигли щепити понад 7 тис. дітей, ще понад 50 тис. школярів очікують вакцини від кору.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.