Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Будматеріали

vkurse.ua

Середа, 15 травня 2019, 13:04

Кабмін посилив санкції проти Росії забороною промислових товарів

Будматеріали

В Україні заборонять російські будматеріали, які мають місцеві аналоги.

Про це повідомляє Українська правда.

15 травня Кабінет Міністрів прийня в рішення про збільшення переліку російських товарів, заборонених до ввезення в Україну. Зокрема, він проголосував за запровадження особливого виду мита для російської продукції.

За словами міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, нові обмеження є дзеркальними до дій і рішень уряду Росії – йдеться про заборону ввезення в Україну з Росії груп промислових товарів, мінеральних добрив, сільскогосподарської продукції, транспортних засобів.

Спеціальне мито, введення якого також підтримав уряд, буде застосовуватись з 1 серпня 2019 року незалежно від інших видів мита. Прибутки бюджету від нього мають спрямовуватися до спеціального фонду і витрачатись на імпортозаміщення. Розмір мита матиме відсоткове відношення до вартості товарів, імпортованих з Росії.

Нові обмеження мають запобігти витоку капіталу з України до Росії, збільшити завантаженність вітчізняних виробничих потужностей і надходження до бюджету, підтримати та створити нові робочі місця.

"Приняття постанови сприятиме додатковим надходженням до державного бюджету в другому півріччі 2019 року на рівні 3,7 млрд гривень", – зазначив Кубів. 

За словами Голови Кабміну Володимира Гройсмана, заборонять ті товари, які Україна виробляє самостійно і може замінити. Зокрема, це портландцемент, глиноземний цемент, цемент шлаковий, сульфатостійкий цемент і подібні гідравлічні цементи, забарвлені або незабарвлені, готові або у вигляді клінкерів, а також фанера клеєна, панелі фанеровані та аналогічні матеріали з шаруватої деревини.

Зазначається, що у 2018 році обсяг  імпорту цементної продукції з Росії в України становив майже $17 млн, імпорту фанери – близько $19,7 мл.

Нагадаємо, 10 квітня Уряд розширив перелік товарів із Російської Федерації, на постачання яких введено ембарго, включивши до нього банки для консервування, пляшки і скляні ємності для харчових продуктів і напоїв.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.