Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

Четвер, 16 травня 2019, 16:44

Польща виступила за створення зони вільної торгівлі між Україною та країнами Східного партнерства

Польща

Голова МЗС Польщі заликав створити зону вільної торгівлі у Східному партнерстві, куди входить Україна.

Про це повідомляє Польське радіо.

Під час конференції у Брюсселі щодо 10-річчя створення Східного партнерства, у яке входять Білорусь, Україна, Молдова, Грузія, Вірменія та Азербайджан, міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович запропонував створити зону вільної торгівлі між цими країнами.

Зокрема, він запропонував розширити угоди про асоціацію для держав Східного партнерства, створення секретаріату Східного партнерства і ротаційного щорічного головування на зразок Вишеградської групи.

"Країни на сході могли би також зміцнити секторальне співробітництво між собою та країнами ЄС у сферах захисту довкілля, захисту від хімікатів, енергетичної безпеки, цифрового рику та фінансових послуг", – наголосив Яцек Чапутович.

Нагадаємо, в квітні у Брюсселі підписали договір на дофінансування будівництва газогону Baltic Pipe, завдяки чому до Польщі транспортуватимуть газ з Норвегії. Підтримка з бюджету Європейського Союзу складатиме 215 млн євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.