Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

церква у Славську

map.ugcc.ua

Четвер, 16 травня 2019, 13:02

З власності громади Славська планують вилучити храм, де знищили розписи Модеста Сосенка

церква у Славську

Львівська ОДА подала позов до суду з вимогою вилучили церкву Успіння Пресвятої Богородиці у Славському, де під час ремонту зруйнували автентичні розписи, з власності громади міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як сьогодні розповіла т.во. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Оксана Ткачук, при адміністрації створили комісію, яка обстежила хід ремонтних робіт церкви Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ у Славську та звернулась до суду з позовом про вилучення з власності Славської громади цієї пам’ятки архітектури місцевого значення.

"Ми скерували звернення і до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області щодо вжиття відповідних заходів за пошкодження пам‘ятки архітектури та припинення будь-яких робіт.

Крім того, ми звертаємось до суду з позовом про вилучення з власності Славської громади пам’ятки архітектури місцевого значення. Ми не можемо допустити, аби автентичні розсипи Модеста Сосенка та Юліана Бацманюка, керамічна плитка фабрики Івана Левицького були знищені", – зазначила Оксана Ткачук.

Зазначимо, у цій церкві під час ремонту знищили усі автентичні розписи митців Модеста Сосенка та Юліана Бацманюка, виконані ще у 1909 році. Настоятель церкви не зупинив ремонтні роботи попри численні звернення науковців та фахівців з охорони історичної спадщини.

Наразі у храмі залишилась лише частина розписів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.