Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

День вишиванки у Львові

Четвер, 16 травня 2019, 14:13

У Львові левів одягнули у вишиванки

День вишиванки у Львові

З нагоди свята статуї античних богів та левів на площі Ринок одягнули у вишиванки.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні в Україні відзначають День вишиванки. У зв'язку з цим Львівська міська рада спільно зі студентами одягнула низку львівських статуй у вишиванки. Зокрема, статуї античних богів та фігури левів, що на пл. Ринок, а також найбільшого лева міста, встановленого до сторіччя ЗУНР.

Одягав левів у вишиванки міський голова Андрій Садовий та студентський мер. За його словами, це вже традиційна львівська подія.

"Я собі не уявляю українця без вишиванки – це наш національний, національний символ. Ми з вами будемо вдягати у вишиванки наших левів, які охороняють Ратушу, наше місто. Вже сьогодні зранку ми мали честь вдягнути у вишиванку нашого найбільшого лева, якого ми минулого року встановили у Львові – лева, який символізує ЗУНР – країну сильних", – заявив мер перед початком дійства.

Окрім того, на пл. Ринок встановили фотовиставку під назвою "Ми всі вишиванка", на якій зображені діти з особливими потребами у вишиванках.

Нагадаємо, з нагоди Всесвітнього дня вишиванок Варіанти дослідили українську вишиванку: від магії до кітчу.

Також, у 2018 році Варіанти побували в українській Іспанії: День, коли Мадрид розквітає вишиванками.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.