Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛКП "Лев"

Четвер, 16 травня 2019, 14:26

ЛКП "Лев" закрили на карантин на 2 місяці через виявлення сказу у однієї з собак

ЛКП "Лев"

Працівники підприємства продовжують розшукувати власників хворої собаки, яку підкинули у одному з львівських парків.

Про це сьогодні півд час брифінгу повідомила директор ЛКП "Лев" Оксана Кошак.

Від сьогодні і до 15 липня стерилізаційний центр для тварин ЛКП "Лев" закрили на карантин, через виявлення сказу у однієї з собак, яку знайшли біля парку "Знесіння" у Львові.

Згідно з закону України, а саме інструкцій по запобіганню спалахів сказу, підприємство має знаходитися на карантині 2 місяці.

"Карантин необхідний для того, щоб переконатися чи не відбулося перехресного зараження інших тварин. Незважаючи на те, що хворий собака не контактував з тваринами, необхідно обов'язково перетримати їх 60 днів на карантині, для того щоб переконатися що все справді безпечно" – пояснила Оксана Кошак.

На цей період тварин за його межі тетиторії не вивозитимуть, а нових собак у стерилізаційний центр не прийматимуть.

"Проте ми не залишаємо місто у такій складній ситуації. Ми надамо свою допомогу, а саме наш екіпаж з транспортним засобом, ловцем і водієм. Якщо десь будуть покуси в межах міста вони будуть транспортувати собак в державну ветеринарну клініку, яка знаходиться на вул. Промисловій, 9" – розповіла Оксана Кошак.

Вона додала, що відтепер про усі випадки покусів громадяни повинні повідомляти на телефони ветеринарної клініки, а не підприємства ЛКП "Лев".

Нагадаємо, 21 квітня біля парку "Знесіння" у Львові волонтери знайшли сумку, в якій сиділа собака. Вона важила орієнтовно 5 кг, вік тварини від 1 до 2 років, чорного кольору, змішаної породи. Пізніше працівники ЛКП "Лев" діагностували у собаки сказ.

Зараз працівники ЛКП "Лев" та медики розшукують господарів тварини, для того, щоб виявити, де собака могла заразитися сказом і чи не передалася хвороба іншим тваринам і її власникам.

"Власники собаки можуть не боятися, їм абсолютно нічого не буде, зараз головне завдання безпеки. Ми маємо виявити місце, де собака був покусаний, звідки він привезений, де є вогнище поширення сказу".

Загалом у Львові є 405 безпритульних собак. Медики наголошують, що сказ передається через укуси, подряпини та слину. Найкращий метод вберегтися від зараження – вакцинація.

Нагадаємо, останній випадок сказу у Львові зафіксували ще у 2007 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.