Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

мобільний зв'язок

П'ятниця, 17 травня 2019, 16:26

У 2020 році у Львові з'явиться 5G зв'язок

мобільний зв'язок

Президент України підписав Указ про запуск зв'язок 5G у 2020 році.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента України.

Президент України Петро Порошенко підписав Указ "Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв’язку п’ятого покоління", який дозволить запустити зв'язок 5G у 2020 році і включатиме план виведення частот, координацію роботи з Урядом та необхідні законодавчі ініціативи Верховної Ради.

За словами Президента, Україна перейшла на 3G і 4G  за 5 років, в той час, коли в інших країнах це потребувало більше 10 років.

"Ми наздогнали те відставання, яке Україна мала в 2014 році. Вдалося залучити до державного бюджету значні кошти. Щодо 4-го покоління – це було 8 млрд, щодо 3-го покоління – сума перевищувала 9 млрд грн. І 36 млрд грн. інвестицій надійшли в економіку України", – повідомив Порошенко .

При цьому він відзначив, що "організація конкурсів по розподілу частот 3-го та 4-го покоління була зразком некорупційності, відкритості, доступності, що було відзначено усіма інвесторами".

"Запровадження 5-го покоління зв’язку дозволить людям отримати абсолютно нові послуги, зокрема інтерактивне телебачення, електронне урядування, підвищення якості менеджменту, абсолютно нові умови роботи ІТ-сектору в Україні", – наголосив Петро Порошенко.

Нагадуємо, 19 квітня мобільний оператор України lifecell розпочав тестування технології Massive MIMO 32x32, яка дозволить оператору розгорнути 5G-мережу в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.