Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет облради

Вівторок, 21 травня 2019, 10:52

Мешканці Бродівщини пікетують Львівську облраду проти будівництва норкової ферми

пікет облради

Сьогодні близько 50 мешканців Бродівщини влаштували пікет під будівлею Львівської облради проти будівництва норкових ферм у районі.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні зранку під будівлею Львівської обласної ради зібралися півсотні мітингувальників, мешканців Бродівського району, які протестують проти розміщення хутрових ферм на території району, а також й у області.

Зазначимо, данський інвестор планує збудувати хутрову ферму на Бродівщині всупереч протесту селян. Про намір збудувати наймаштабнішу в Україні норкову ферму у селі Лешнів та сусідньому Язлівчику місцеві жителі дізналися наприкінці жовтня минулого року й виступили проти цього через загрозу для довкілля, яку принесе таке виробництво.

Натомість через протести інвестор вирішив розробити соціальну програму для мешканців сіл, де хочуть побудувати звіроферми з вирощування норок.

Наразі у Львівській обласній раді підготували проект для розгляду на сьогоднішній сесії про заборону розміщення та діяльності хутрових ферм у Бродівському районі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.