Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Парубій

Середа, 22 травня 2019, 12:49

Парубій звинуватив Зеленського у порушенні Конституції

Андрій Парубій

Андрій Парубій вважає указ президента про розпуск парламенту неконституційним та оскаржить його у суді.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив сьогодні під час позачергової сесії голова Верховної Ради України Андрій Парубій, указ президента про розпуск парламенту суперечить діючій Конституції і його оскаржать у Конституційному суді.

"Вчора у нас відбулися консультації голів фракцій з президентом України Зеленським. Близько п'ять раз я надавав запитання президенту України, на якій підставі він планує підписати указ про розпуск парламенту. Я вимагав, щоб була стенограма і почув тільки одну відповідь, що він вважає, що коаліції не існує вже два роки", – наголосив Андрій Парубій.

За його словами, лише 17 травня 2019 року коаліція оголосила про свій розпуск й з цього моменту почався конституційний термін – 30 днів для формування нової коаліції.

"Ми перебуваємо в конституційному процесі формування коаліції. Вважаю, що указ про розпуск парламенту суперечить діючій Конституції", – заявив Андрій Парубій.

Парубій додав, що указ президента на відповідність Конституції може тільки суд, тому він підтримує ініціативу народних депутатів, які планують подати звернення в Конституційний суд.

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський призначив дострокові парламентські вибори на 21 липня. 

20 травня у Верховній Раді відбулася інавгурація новообраного президента Володимира Зеленського. Першою його заявою стало оголошення про проведення дострокових парламентських виборів.

Варіанти проаналізували промову Зеленського під час його інавгурації у статті "Босяцька есхатологія".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.