Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Арсеній Яценюк

nfront.org.ua

Прес-реліз,   Середа, 22 травня 2019, 14:11

Народний фронт вважає незаконним рішення про розпуск парламенту

Арсеній Яценюк

"Народний фронт" вимагає від президента внесення кандидатури прем'єр-міністра і нового складу Кабміну та звинувачує його у порушенні Конституції.

Про це повідомила прес-служба "Народного фронту".

Як заявив сьогодні на засіданні парламенту керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, вчора новий президент Володимир Зеленський порушив Конституцію, опублікувавши указ про розпуск парламенту.

"Новий Президент порушив Конституцію, на якій за добу перед тим приймав присягу на трибуні Верховної Ради. У перший день на Банковій пан Зеленський підписав указ про розпуск парламенту, не маючи конституційних підстав. Трагічніший факт для початку нової політичної історії України", – зазначив Максим Бурбак.

Він нагадав, що 17 травня фракція "Народний фронт" вийшла зі складу коаліції, внаслідок чого за Конституцією парламент отримав 30 днів на формування нової більшості: "Ані до 17 травня, ані тим більше після 17 травня у президента не було жодних законних підстав видавати указ про розпуск парламенту. Вихід "Народного фронту" з коаліції – така була наша політична пропозиція президенту запропонувати спільний порядок денний".

Також партія вимагає від президента Володимира Зеленського негайно внести на розгляд парламенту кандидатуру прем'єр-міністра та пропозиції щодо членів Кабміну.

"Виходячи з державних інтересів, необхідності забезпечення функціонування життєдіяльності країни вимагаємо від президента Володимира Зеленського невідкладно внести на розгляд парламенту кандидатуру на посаду прем’єр-міністра України та пропозиції щодо членів уряду. Будь-яке зволікання у призначенні уряду в країні, перед якою стоять глобальні виклики національної безпеки, є неприпустимим", – наголосив Максим Бурбак.

Також він пояснив, що після заяви про розпуск парламенту та відставку уряду вся влада залишилась в руках президента.

"Сьогодні третій день після інавгурації новообраного президента. Настала нова політична реальність. Шокуюча. Таким чином вся влада залишилась у президента. Неприємний запах 2010 року, коли Янукович неконституційно формував коаліцію і ґвалтував Конституцію", – заявив Максим Бурбак.

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський призначив дострокові парламентські вибори на 21 липня. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.