Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ТРЦ "Вікторія Гарденс"

Четвер, 23 травня 2019, 09:46

ТРЦ в Україні зобов'язали покращити умови для працівників

ТРЦ "Вікторія Гарденс"

Мінрегіон затвердив будівельні норми про проектування окремих побутових приміщень і паркувальних місць для працівників ТРЦ.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Із 1 серпня 2019 року наберуть чинності зміни до державних будівельних норм про проектування окремих побутових приміщень і паркувальних місць для працівників торгових центрів для поліпшення умов праці співробітників.

"Нещодавно ми прийняли нові зміни у будівельні норми щодо підприємств торгівлі і однією з обов’язкових норм прописали проектування при будівництві ТЦ та ТРЦ необхідних зручних службових приміщень для працівників, а також окремих паркомісць для них" – написав Лев Парцхаладзе.

Він додав, що ці нові норми вже опубліковані, тому торгівельні центри, які будуть проектуватися чи реконструюватися з 1 серпня цього року, мають їх дотримуватися.

Згідно з опублікованими змінами, на ділянках торговельних і торговельно-розважальних центрів або комплексів у їх складі чи в пішохідній доступності від них буде необхідно розміщувати:

– об’єкти сервісного обслуговування для працівників (це приміщення побутового обслуговування, санітарно-гігієнічні кімнати, душові, кімнати для особистих речей, прийому їжі, відпочинку тощо);

– місця паркування і зупинок легкових автомобілів для працівників;

– місця паркування і зупинок вантажних автомобілів та автобусів, які обслуговують будівлю (за необхідності).

 

За його словами умови розміщення парковок для відвідувачів і працівників, а також необхідна кількість машиномісць визначаються згідно з ДБН Б.2.2-12. При цьому, не менше 10% місць на парковках повинні бути обов’язково облаштовані для людей з інвалідністю.

Нагадаємо, з 1 серпня в супермаркетах площею 2500 кв. м і вище мають бути обов’язково громадські туалети.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.