Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори 2019

Четвер, 23 травня 2019, 14:34

ЦВК не встигне підготуватися до парламентських виборів

вибори 2019

Голова комісії заявила, що ЦВК не встигне роздрукувати бюлетені та підготувати виборчий процес.

Про це повідомляє видання "Українська правда".

За словами Голови Центральної виборчої комісії Тетяни Сліпачук протягом процесу підготовки до президентських виборів були внесені відповідні змін до наказу уряду, але цього не достатньо, щоб мати можливість провести, відповідно до законів про публічні закупівлі, всі тендерні процедури.

Тетяна Сліпачук звернулася до президента, парламенту і Кабінету міністрів із закликом негайно ухвалити необхідні рішення, які дозволять провести позачергові вибори народних депутатів 21 липня 2019 року у відповідності до законів України і найкращих демократичних європейських практик.

У протилежному випадку, за її словами, за діючою процедурою системи закупівель ЦВК не встигне роздрукувати бюлетені та підготувати виборчий процес.

"Ми оприлюднимо інформацію на сайті ЦВК. Стосовно саме застосування тендерних процедур відповідно до закону про публічні закупівлі в рамках виборчого процесу. Чому це неможливо, в яких питаннях не співпадає ні зі строками, ні з повноваженнями,  ні з тим, яким чином виділяються і опрацьовуються кошти" – сказала голова ЦВК.

Щодо змін до закону про вибори народних депутатів, запропонованих Зеленським на розгляд парламенту, то голова ЦВК наголосила, що за два місяці до виборів не можна ухвалювати закон "з коліна", оскільки порушуються виборчі права громадян.

Також вона додала, що попри заяви про оскарження розпуску Ради, виборчий процес запущений і зупинити його неможливо.

Нагадаємо, 21 травня Володимир Зеленський призначив дострокові парламентські вибори на 21 липня. Натомість спікер Верховної Ради Андрій Парубій вважає указ президента про розпуск парламенту неконституційним та оскаржить його у суді.

Додамо, 20 травня у Верховній Раді відбулася інавгурація новообраного президента Володимира Зеленського. Першою його заявою стало оголошення про проведення дострокових парламентських виборів.

Варіанти проаналізували промову Зеленського під час його інавгурації у статті "Босяцька есхатологія".

Зазначимо, 24 травня в Україні стартує передвиборча кампанія.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.