Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наш край

Прес-реліз,   П'ятниця, 24 травня 2019, 12:45

Уряд має покарати винних у провалі безкоштовної медичної діагностики – Наш край

Наш край

Покарати винних у зриві програми безкоштовної медичної діагностики закликає владу "Наш край". 

Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак, передає рес-служба "Нашого краю".

За його словами, відповідальні за провал безкоштовної медичної діагностики, мають бути покарані.

"Безкоштовну діагностику, яку обіцяли впровадити в Україні з 1 липня та заклали на її реалізацію у бюджет 2 млрд гривень – провалено. Чиновники зазначають, що не встигають зробити це технологічно. Отже, через безвідповідальність урядовців, українці не отримають понад 50 діагностичних та лікувальних послуг, які були передбачені програмою. Відповідальні за провал мають бути покарані", – зазначив Олександр Мазурчак.

В партії "Наш край" переконані, провал програми свідчить про відсутність розуміння у чиновників реального стану справ у медичній сфері.

"Пацієнтів перевели з однієї системи реєстрації та обслуговування на іншу, а надати зручні безкоштовні послуги не змогли. Прожекти замість реформ стали звичною справою для чиновників", – зокрема зазначив голова Львівської обласної організації політичної партії "Наш Край" Мирослав Хом’як.

"Наш край" закликає владу зробити глобальні висновки з провалу старту безкоштовної діагностики та покарати винних.

"Медична реформа має спиратися на реальність, а не на фантазії. Інакше ті, хто провалили безкоштовну меддіагностику сьогодні, завтра провалять державу", – підсумував Олександр Мазурчак.

Як відомо, урядова програма "Безкоштовна діагностика", яка передбачає безоплатні послуги з медичного діагностування, мала стартувати 1 липня 2019 року. Минулого тижня голова Національної служби здоров’я України Олег Петренко пояснив, що через технічні умови запуск програми влітку практично неможливий.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.