Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

П'ятниця, 24 травня 2019, 17:50

Садовий виділив 3 квартири посадовцям міськради за професіоналізм

Андрій Садовий

У Львівській міськраді підвердили інформацію, що трьом чиновникам виділили квартири у новобудовах.

Цю інформацію у коментарі ІА ZIK підтвердила заступниця мера Ірина Маруняк.

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич та директор департаменту фінансової політики Олег Іщук отримали квартири, придбані коштом міського бюджету Львова.

Чиновниця пояснила, колеги отримали цінні подарунки від міської ради, бо є професіоналами у своїй справі.

"Ці люди в міській раді працюють понад 10 років, вони винаймають житло, і у зв’язку з цим було прийняте рішення адміністрації профкому про надання їм житла як висококваліфікованим спеціалістам. Крім того, було прийняте рішення громадської житлової комісії, рішення не одне виконавчого комітету, також була прийнята і ухвала сесії міської ради. Ці люди працювали в міській раді довгий період часу і заслуговують на те, щоб отримати житло" – зазначила Ірина Маруняк.

Раніше міська рада помешкання свої працівникам не купувала. Відповідну програму – про забезпечення житлом посадових осіб виконавчих органів Львівської міської ради – прийняли у 2018 року. Через кілька місяців через сесію провели виділення на програму 5 млн грн. За ці гроші мали б придбати 4 квартири по 113 кв м кожна.

З трибуни сесійної зали тоді про придбання квартир для конкретних чиновників не зазначили. Йшлося про формування відомчого житла для працівників мерії та комунальних підприємств, які перебувають на квартирній черзі.

Водночас, у програмі прописали, що у випадку з висококваліфікованими працівниками квартиру можуть надавати і тим, хто не стоїть на черзі. Після звільнення з міської ради працівники мали б вивільняти надане житло, але й тут є нюанс: залишити собі і приватизувати помешкання чиновники можуть, якщо понад 10 років працювали в мерії.

Відтак,вже 5 квітня 2019 року виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення про вилучення з відомчого житлового фонду двох квартир на вул. Тернопільській, 21а та однією на вул. Стрийській, 45а. Усі – в новобудовах.

Ці помешкання і дісталися Сергію Бабаку, Ірині Кулинич та Олегу Іщуку. Варто зауважити, що з виділенням помешкань в міській раді довго не думали, а щасливі власники не стояли роками в квартирній черзі – з заявами на отримання житла чиновники звернулися всього 19 березня 2019 року.

Після проходження на виконкомі рішення підтримала сесія міськради.

Ірина Кулинич працює у Львівській міській раді одинадцять років, Олег Іщук – дванадцять, а от Сергій Бабак – трохи більше двох років.

Коментуючи виділення квартир для своїх колег, Ірина Маруняк також наголосила, що місто купує житло і для учасників АТО та дітей-сиріт.

"В 2018 році надано 42 квартири учасникам АТО, в 2017 році надано 9 квартир. В 2019 році вже надано учасникам АТО 10 квартир. Також ми купуємо квартири для дітей-сиріт. У 2018 році дітям-сиротам було надано 20 квартир. В 2019 році вже придбано дві квартири і ми плануємо купити на загал ще 6 квартир, і купити багатодітним сім’ям ще 3 квартири" – додала Ірина Маруняк.

Нагадаємо, сьогодні під час виконкому активісти облили зеленою фарбою заступника Андрія Садового Геннадія Васьківа.

Додамо, активісти звинуватили посадовців у тому, що міськрада не виділяє учасникам АТО квартири, згідно з державною програмою, однак безпідставно віддає їх у власність чиновників Лььвівської міськради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.