Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Короленка, 7

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 28 травня 2019, 15:41

Колишній інтернат на Короленка передадуть у власність Львова

вул. Короленка, 7

Львівська обласна рада прийняла рішення про передачу приміщення колишнього інтернату на Короленка, 7 у власність громади Львова

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про передачу у власність територіальної громади м.Львова чотирьохповерхового приміщення колишньої школи-інтернату на вул. Короленка, 7, яке передадуть Центру опіки сиріт УГКЦ. За відповідне рішення проголосували 60 депутатів.

Зокрема, в комплекс входить навчальний корпус (2410,5 кв. м), склад (79,2 кв. м) та майстерня (440,2 кв. м). За передачу школи Львівська міськрада повинна до 1 вересня перерахувати до бюджету області субвенцію у розмірі не менше 40 млн грн. Загальна площа нерухомості – 2 929,9 кв. м.

На засіданні сесії Львівської облради виступив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, який підтвердив готовність міськради виділити потрібну суму.

"Ми передамо субвенцію у розмірі 40 млн грн, щоби Центр опіки сиріт мав змогу працювати у будівлі інтернату. Бо Центр робить справді важливі і потрібні речі, і ми повинні їх підтримати", – зазначив Москаленко.

Нагадаємо, 27 лютого Львівська облрада продала приміщення колишньої школи-інтернату №2 на вул. Короленка, на які претендує "Центр опіки сиріт", київській фірмі за 35 млн грн. Про це повідомляється в системі Pro Zorro. 

Управління майном спільної власності Львівської обласної ради виставило на продаж у системі Pro Zorro за 29 233 680 грн нежитлові будівлі загальною площею 2929,9 кв.м на вул. В.Короленка, 7 у Львові. Йдеться про приміщення колишньої школи-інтернату №2, яке знаходиться на земельній ділянці, площею 0,7008 га, а його планують продати для використання в освітніх цілях. Аукціон стартував 27 лютого, участь у ньому взяли дві компанії: ТзОВ "Школа вільних та небайдужих" (Холдинг емоцій !Fest) і ТзОВ "Горизонт проперті", які запропонували за приміщення 29 526 016,80 грн та 35 100 000 грн відповідно. Переможцем обрали ТзОВ "Горизонт проперті"

Тоді ж Господарський суд міста Києва суд розглянув заяву Львівської міської ради та зупинив дію рішення Львівської облради і сам аукціон з продажу приміщень на вул. Короленка, 7.

6 березня Львівська облрада подала до суду щодо відшкодування з бюджету Львова більше 35 млн грн збитків через заборону продажу приміщень на вул. Короленка, 7. 

Додамо, у січні депутати Львівської міськради підтримали електронну петицію та направили звернення до Львівської облради з проханням надати "Центру опіки сиріт" приміщення на вул. Короленка, 7.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.