Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

оздоровлення дітей

te.20minut.ua

Понеділок, 3 червня 2019, 12:27

На Львівщині розпочалася літня оздоровча кампанія для дітей пільгових категорій

оздоровлення дітей

Цього літа на території Львівської області діятимуть 3 санаторії та 9 закладів оздоровлення і відпочинку дітей.

Про це сьогодні, 3 червня, під час апаратної наради повідомила директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк.

Вона наголосила, що цього року до порядку направлення дітей на оздоровлення внесли зміни, зокрема з'явилися ще дві категорії дітей, які мають право на оздоровлення за бюджетні кошти, а саме: діти журналістів, які загинули під час виконання службових обов'язків, а також діти, батьки яких мають 1 або 2 групу інвалідності.

За її словами, найбільше пільговиків в області становлять діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, а також діти учасників АТО.

У 2019 році на території Львівської області діятимуть 12 закладів для оздоровлення і відпочинку дітей: 3 санаторії та 9 оздоровлювальних закладів, з них 4 заклади ще не мають усіх дозвільних документів, відтак не можуть наразі приймати дітей. 

"Окрім стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку в області діятимуть 69 закладів з денним перебуванням утворені на базі середньоосвітніх навчальних закладі. Сюди враховуються заклади, які мають не менше 6-годин перебування дітей і включене харчування" – розповіла Наталія Кузяк.

Усі діти, які отримують путівки для оздоровлення та відпочинку, повинні пройти медичний огляд у сімейного лікаря і отримати відповідну довідку.

"Дуже важливо, щоб ці довідки не куплялися, а діти реально проходили медогляд, тому що в них може бути алергія на якісь продукти, і можуть виникнути потім роблеми" – наголосив заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський. 

Також він наполягає, щоб усі заклади, які прийматимуть дітей влітку за оздоровлювальною кампанією Львівської ОДА, оприлюднили меню, яким планують годувати дітей.

"Минулого року у нас були випадки, коли довідки були видані з порушенням, є перелік захворювань, тому що діти мали захворювання, які входять в перелік захворювань, які не дозволяють дітям відвідувати табори, бо це суперечить медичним протипоказам. Був випадок, коли дитину повертали з табору "Артек" додому, тому що її захворювання не дозволяло їй перебувати в таборі" – додала Наталія Кузяк.

Загалом за бюджетні кошти планують оздоровити 10,7% дітей шкільного віку пільгових категорій. Загальна сума коштів з обласного бюджету становить – 16 537 000 тисяч гривень.

Нагадаємо, Львівська ОДА планує на літній період планує закупити 2 180 путівок для дітей пільгових категорій, з них: до закладів на території області – 1 350, та до закладів на узбережжі Чорного моря – 830.

Додамо, більше 100 дітей пільгових категорій Львівщини оздоровлюватимуть у санаторії "Світанок".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.