Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

ремонтні роботи

facebook Назара Лебяка

Понеділок, 3 червня 2019, 13:30

Львів'яни вимагають зупинити знищення пам'ятки архітектури на вулиці Русових

ремонтні роботи

У Львові зареєстрували питицію з вимогою зупинити реставрацію на території вілли на вулиці Русових.

3 червня на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Назара Лебяка з вимогою зупинити будівельні роботи на території пам'ятки архітектури - вілли на вул. Русових 11, та зберегти існуючий дитячий майданчик.

За словами автора петиції, на подвір'ї будівлі робітники розбили секції огорожі 100-річного паркану, зняли шар грунту землі до 80 см, розбили несучу стіну будівлі, вибивши новий дверний отвір, відгородили частину дитячого громадського майданчика для будівельних потреб та демонтували рекламний щит. 

Окрім того, нові власники намагаються відновити двері на місці вікна у будинку та отримати від депутатів Львівської міськради 6,6 га землі, яка знаходиться позаду споруди, що може призвести до сутєвого зменшення площі дитячого майданчика".

Вілла за адрусою вул. Русових 11 має статус пам'ятки архітектури місцевого значення і є найстарішою у Новому Світі. Будинок побудовали за проектом відомого архитектора Леонарда Марконі таздали в експлатацію в 1875 році.

Нагадаємо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Додамо, 15 травня, на вулиці Шолом-Алейхема, 18 власники салону краси зіпсували історичний фасад будинку яскавим кольором фарби.

А у п'ятницю, 15 березня, на вулиці Костя Левицького 10, власник квартири самочинно пробив дверний отвір замість вікна в будинку, який знаходиться в історичній частині Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.